Ny medarbetare

Kyrkans familjerådgivning Stockholm, ekonomisk förening har stor efterfrågan och nyanställer en familjerådgivare/leg psykoterapeut 100%

Arbetsplatsbeskrivning

Kyrkans familjerådgivning arbetar på uppdrag av sammanlagt 24 församlingar och har avtal enligt LOV med Haninge kommun och Stockholm stad. Arbetsgruppen är stabil och välutbildad och består av ett erfaret team på sju personer (fyra kvinnor och tre män) varav en är verksamhetschef. Våra två mottagningar finns i trivsamma och ändamålsenliga lokaler i Handen och på Södermalm. Denna tjänst innebär arbete på båda våra mottagningar varav merparten i Handen.

Arbetsbeskrivning

Som familjerådgivare möter vi mest par och enskilda som söker hjälp med olika samlevnadsproblem, inte sällan i akut kris. Vi möter även familjer och vuxna i andra nära relationer. För unga vuxna 18-26 år erbjuder vi gruppterapi och enskild kortidsterapi. Till stöd i arbetet har vi regelbunden handledning, metodseminarier och annan fortbildning. Att arbeta som anställd på Kyrkans familjerådgivning innebär att genomgå ett utbildningsprogram vilket efter fem år leder fram till att bli auktoriserad som familjerådgivare inom Svenska kyrkan.

Kvalifikationer

Leg psykoterapeut med grundutbildning som socionom, psykolog, präst eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet och arbete som familjerådgivare är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta med vuxna i stark konflikt och i akut kris. Meriterande är också kunskap i familjeterapi, sexologi och våld i nära relationer.
Vi söker dig som kan förena självständigt arbete med att ingå i ett kreativt team och i en kyrklig organisation.

Övrigt

Kyrkans familjerådgivning eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter ett team utifrån ett mångfaldsperspektiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, cv och ett personligt brev till anders.hogberg@svenskakyrkan.se. Sista dag för ansökan är 2020-01-07. Frågor om tjänsten kan ställas till verksamhetschef Anders Högberg på telefon 08-643 32 60.